Lichaamsbeweging voor gezonde leefstijl

Lichaamsbeweging is gezond; daar is geen twijfel aan mogelijk! En daarbij hoef je jezelf niet eens uit te sloven. Een dagelijkse wandeling of fietstocht kan al volstaan om je lichaam in tact te houden.

Toch dienen we wel te waarschuwen voor eenzijdig gedrag. Als je dagelijks je wandelingetje maakt en verder niets doet, dan slaat al wel snel de gewenning toe. Dat, terwijl het effect van de lichaamsbeweging juist tot z’n recht komt als je er voldoende variatie in aan weet te brengen.

Bezoekje aan Zwembad

Om te kiezen voor een gezonde lifestyle is het raadzaam je wandeling of fietstocht regelmatig aan te vullen met een bezoekje aan het zwembad. Op die manier kom je tot een grotere variatie in je bewegingen en zul je weer andere spiergroepen aan het werk zetten.

Een andere optie ligt natuurlijk bij een fitness centrum. Daar kun je vaak onder begeleiding, de voor jouw situatie beste trainingsmethoden ontwikkelen om je lichaam in een lekkere conditie te houden.
En ook het regelmatige bezoek aan een bowlingbaan of het lidmaatschap van een sportvereniging is aan te bevelen. Belangrijk is om voldoende gevarieerd in beweging te blijven. Het is goed is voor je lichaam; daar hoef je niet aan te twijfelen. Bovendien zal het een grote bijdrage leveren aan je sociale welbevinden.

Discipline

Eén overeenkomst is van toepassing op alle manieren van lichaamsbeweging. Je zult jezelf een ijzeren discipline moeten opleggen. Jouw eens zo enthousiast begonnen lichaamsbeweging verwatert al gemakkelijk door een gebrek aan discipline. Vecht daar tegen en houdt vol!

Niets doen is voor de meeste mensen onder ons natuurlijk gemakkelijker. Toch zijn wij hier van mening, dat je voor een beetje gezonde inspanning op latere leeftijd flink beloont zult worden. Gewoon doen dus!

Laat je uitgebreid informeren op de website van de rijksoverheid over sporten en bewegen.

(thanks to Bruce Mars for the picture)

laat een reactie achter

2 × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.